„Petőfi Lányok”

A Balmazújvárosi Általános Iskola Kalmár Zoltán Tagintézménye az 1848-49-es forradalom és szabadságharccal kapcsolatos „7 próba vetélkedőt” hirdetett.

Az 1848. március 15-i forradalom 175., Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából „7 próba vetélkedőn” ismerhettük meg a forradalom eseményeit.

 A versenyre nevezhettek az általános iskolák 2.-3.- 4. osztályos diákjai 3 fős csapatokban. Mi is beneveztünk a „Petőfi lányok” csapatnévvel. 

Az első feladat egy rajzos feladat volt, ahol Petőfi forradalommal kapcsolatos verseit kellett lerajzolni. A második egy technikai feladat volt: a kokárda újragondolása a piros, fehér, zöld színek felhasználásával.

A II. fordulóban 5 próbát kellett teljesíteni. Búvárkodtunk könyvekben és az interneten is! A feladatokat felosztottuk magunk között. Híres személyeket, helyszíneket ismertünk meg. Puzzlet raktunk ki, próbáltuk megfogalmazni, hogy mit jelent számunkra a szabadság. Pótoltuk a „lyukas szöveg” hiányzó szavait, összehasonlítottuk a régi és a mai mesterségeket.

A legtöbb feladat nehéz volt, de meg lehetett oldani. Rengeteget tanultunk és egy jó élmény is lett. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk! A negyedikesek közül végül mi, a dobogós 3. helyezést értük el. A 2. és 3. évfolyam kisdiákjai is ügyesen szerepeltek.

Pálóczi Szofia, Szurok Kincső Zsófia, Varga Léna Zille 

4.b osztályos tanulók    

Kiegészítő információk