Újabb sikerek a Bolyai Matematika Csapatversenyen

A Bolyai Matematika Csapatverseny a Magyar Tudományos Akadémia elnökének fővédnöksége mellett a Bolyai csapat Kft. és a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium szervezésében kerül megrendezésre minden évben a 3-8. osztályos tanulók részére.
A verseny célja, hogy 4 fős csapatokat alkotva a diákok közösen, összedolgozva oldjanak meg  problémamegoldó feladatokat. Közben az együtt gondolkodás örömét átéljék, nehézségeit leküzdjék, és a csapatmunka minden lehetőségét kihasználják. Tudásuk összemérése közben lehetőségük nyílik a gyerekeknek a logikus gondolkodásra és készségeik közvetlen bemutatására.
Iskolánkból az összevonás óta minden évben több csapattal is jelentkezünk erre a színvonalas
versenyre és minden évben szép eredményeket érünk el a gyerekekkel.
Ebben az évben négy 3. osztályos, három 4. osztályos, négy 5. osztályos, kettő 6. osztályos, egy 7. osztályos és egy 8. osztályos csapatunk indult.
A feladatlap 13 feleletválasztós kérdésből áll, melyre 5 válasz közül lehet válogatni. A megoldásnál figyelni kell arra a lehetőségre is, hogy több válasz is jó megoldás, sőt lehet, hogy mindegyik  tökéletes a feladat szerint. Természetesen a pontozásnál a hibás megoldások is számítanak. 
Október 15-én, pénteken iskolánkban ültek össze a csapatok hogy 60 perc alatt megoldják a gondolkodtató és érdekes feladatokat.
Ezen a megyei fordulón az első 6 csapat kerül díjazásra az általában 60-70 induló csapatból. Iskolánkból az 5. évfolyam „Fantasztikus négyes” nevű csapata került díjazásra, akiknek gratulálunk a megyei 4. helyezéshez:: Szabó Donát, G. Nagy Bernát, Csősz Márk, Csóka Nándor. Felkészítő tanár: Józsi-Tóth Magdolna. 
A többi csapat munkája is dicséretre méltó, nekik is és felkészítő tanáraiknak is gratulálunk.
 
Józsi-Tóth Magdolna

Kiegészítő információk