Szerválj a jövődért!

SZERVÁLJ A JÖVŐDÉRT! NAPKÖZI ERZSÉBET-TÁBOR A POLGÁRI ÚTON

2018. július 30 - augusztus 03. között a Bocskai Iskolában 70 tanuló vett részt a „Szerválj a jövődért!” elnevezésű Napközi Erzsébet-táborban. Az 5 nap alatt az asztalitenisz szerepelt a középpontban, de természetesen különböző egyéb népszerű sportágak (kosárlabda, röplabda, labdarúgás, tollaslabda, kézilabda) alapvető szabályainak megismerésére és gyakorlására is sok időt fordítottunk.

Célkitűzésünk fókuszában a pingpong népszerűsítése mellett a sportos életmód, a testmozgás, mint az egészséges életvitel alapjainak lerakása szerepelt.

Fontosnak tartottuk, hogy a tanulók saját maguk alkossanak meg egy tábori szabálygyűjteményt. A pedagógiai módszertant követve tettük ezt, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokkal nagyobb hatékonysággal figyelnek a tanulók a saját maguk által alkotott házirend betartására. A visszaigazolást most is megkaptuk!

Programjaink sorában elsőként említeném a csoportkohéziót erősítő csapatépítő feladatok sokszínűségét, mivel a táborozók különböző életkorúak voltak. Ez a típusú kompetenciafejlesztés végig kísérte pedagógusaink munkáját a tábor egésze alatt. Jó volt látni, amikor felsőbb évesek gondoskodó tekintettel és segítséggel óvták a kicsiket a különböző programok során.

Bővebben: Szerválj a jövődért!

Mitől fut a futóbab?

A projektcím már ismerős volt a 3.e osztály számára, korábban volt már hasonló feladatuk. Az 5 kiscsoport nagy érdeklődéssel figyelte, fényképezte és jegyezte le a babok növekedését.

Bővebben: Mitől fut a futóbab?

Idegen nyelvi napok – 5. nap

Idegen nyelvi napok – 5. nap

„Más népek ízei”

Nyelvi hetünk zárásaként más népek ízeiből készítettünk bemutatót. A gyerekek szüleikkel együtt angol, amerikai, német, osztrák és svájci különlegességeket készítettek. Gyönyörűen megterített asztalok várták a vendégeket. A gyerekek nagy lelkesedéssel várták az eseményt.

Bővebben: Idegen nyelvi napok – 5. nap

Márton-nap iskolánkban

Márton-nap iskolánkban

A hagyomány szerint november 11-e a naptárban ősidők óta a téli évnegyed kezdő napja: megkóstolták az újbort és az új termés is kitartott bőven, így nagy eszem-iszomot tartottak, hogy jövőre is jó termés legyen mindenhol.

Szent Márton története

Márton 317-ben született a pannóniai Savariában, a mai Szombathelyen. Az apja kívánságára a római császár katonája lett. Egy különösen hideg téli estén, mikor a francia honban fekvő Amiensbe lovagolt a város kapujában egy koldus kért tőle adományt. Márton kardjával kettévágta kabátját, és a felét a koldusnak nyújtotta. Éjszaka álmában megjelent neki Jézus a koldus alakjában. Márton ennek hatására felhagyott a katonai szolgálattal és megkeresztelkedett.

Az emberek nagyon megszerették, és püspökükké akarták választani. Ő méltatlannak érezte magát eme hivatásra, így mikor érte jöttek, hogy felszenteljék, elbújt egy liba ólban. De a libák hangos gágogásukkal elárulták őt. Mártont 371-ben püspökké szentelték.

Bővebben: Márton-nap iskolánkban

Hajdúk Világtalálkozója - 2017

*****************************************************

 

Kiegészítő információk