„Legendák földjén egy csipetnyi sóval”

„Legendák földjén egy csipetnyi sóval”

Határtalanul Erdélyben

A Határtalanul Program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kötelékek kialakítása, elmélyítése. Nemzetpolitikai célt fordít le konkrét tapasztalatokra, azaz a nemzeti összetartozás operatív programja, melynek keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. A Határtalanul Program által nyújtott keretösszeget Szabó Sándor igazgatóhelyettes nyertes pályázata biztosította, amelynek keretében erdélyi körutazáson vett részt 2022.07.25-07.30-ig a Bocskai Iskola 6. és 7. osztályából 40 diák, valamint 5 pedagógus.

Bővebben: „Legendák földjén egy csipetnyi sóval”

DiTerMa - Budapest

A Nemzeti Tehetségprogram által finanszírozott pályázatunk (NTP – Innov – 21 - 0200) részeként budapesti kiránduláson vehettünk részt a csoport tanulóival, 2022.03.23-án. A programterv szerint délelőtt vártak bennünket Budapesten, a Csodák Palotája tudományos élményközpontban.

Bővebben: DiTerMa - Budapest

Szuper élmények az egyetemen

Az NTP –Innov-21-0200 pályázatunk keretein belül látogattunk el 2022. február 23-án Debreceni Egyetemre és az Agóra Tudományos Élményközpont épületébe 14 gyerekkel.

Korán reggel érkeztünk meg a DE- Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karára, ahol Dr. Fehér Milán a Halbiológiai laboratórium vezetője mutatta be az ott folyó munkát. Megismertük az intenzív haltenyésztés folyamatát, az itt tenyésztett halfajokat, azok fejlődési folyamatát, a Növényház és a Halbiológiai Labor összekapcsolódást és sok érdekes információt gyűjtöttünk.

Majd átsétáltunk a DE-MÉK Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetébe, ahol Dr. Nagy Péter Tamás docens  gyakorlati bemutatóján vehettünk részt: folyadékok pH értékét vizsgáltuk, kipróbáltuk a fotométert. Majd a biogáz előállításáról és a vízminőség védelméről is új információkat tudtunk meg.

Bővebben: Szuper élmények az egyetemen

Pályázat anyák napi fotózásra - 2022.

A Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium pályázatot ír ki osztályok és tanulók iskolai fényképezésének lebonyolítására.

Pályázati kategóriák:

  • anyáknapi fényképek és képcsomagok

Az anyáknapi ajánlatról az iskola igazgatója dönt.


Fényképezés Anyák napja alkalmából

A pályázat tartalmazza a következőket:
Egyéni felvételek ára egységcsomagban, mely tartalmaz:

  • 2 db 15*23 cm-es kép,
  • 2 db 10*15 cm-es kép,
  • 4 db 7*10 cm-es kép
  • 1 db 4,5*7 cm-es kép.

Egységcsomag (10 db fotó).

Az elbírálásnál előnyt jelent:

  • A csomagok ára.
  • A több képbeállítás közötti választási lehetőség.
  • Több képváltozat közötti választási lehetőség.
  • Az iskolai alapítványnak felajánlott jutalék mértéke.

A pályázatokat postai úton az iskola címére (4080 Hajdúnánás, Óvoda u. 2-10.) vagy az email címre (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kérjük küldeni.

Pályázati határidő: 2022. március 28. (hétfő) (A postai küldeménynek ezen a napon meg kell érkezni iskolánkba).

A pályázatok értékelése és iskolai döntés: 2022. március 29. 15.30
A nyertes pályázót 2019. március 29-én értesítjük.


 

Rajz- és fotópályázat


Kiegészítő információk