Pályázat nagycsaládosoknak

Nagycsaládosok számára

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Nagycsaládosok számára

2020-ban felhasználható üdülésre

A pályázat célja:

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) az Erzsébet-program keretében – az egészség megőrzéséhez szükséges aktív kikapcsolódás elősegítése érdekében – üdülési pályázatot hirdet. Az üdülési támogatásra kizárólag a jelen felhívásban meghatározott követelményeknek maradéktalanul megfelelő kedvezményezettek jogosultak.

 

Kedvezményezettek köre:
Azon belföldi illetőségű, 18. életévét betöltött, magánszemély, akinek a családjában az egy főre jutó rendszeres havi jövedelem nem haladja meg a 2019. január 1-jén érvényes minimálbér összegét[1], továbbá három vagy annál több gyermeket nevel saját háztartásában, akik után – a pályázat benyújtása napján – családi pótlékra jogosult.

Bővebben: Pályázat nagycsaládosoknak

Rajzpályázat - Mobiitás Napja 2019


 

Határtalanul! - Tanulmányi kirándulás

Június 3-7. között a Határtalanul! pályázat keretében a 7. évfolyamból 45 gyerek Horvátországba utazhatott. A tanév eleje óta izgatottan készültünk a kirándulásra, tanáraink többször is ismertették az útvonalat, projekteket készítettünk a Zrínyi család életéről, a pályázat helyszíneiről, kiselőadásokon is részt vettünk, sőt a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény kiállítását is megtekintettük, és értékes előadást hallgattunk meg az intézmény igazgatójától. Így a helyszíneket már jól ismertük, amikor az országba utaztunk.
Az első nap keresztülszeltük az országot, Szigetváron álltunk meg, ahol megnéztük a Zrínyiék által védett várat. Ezek után ellátogattunk a Magyar-Török Barátság Parkba, ahol a szobornál koszorút helyeztünk el. Ezen a napon Eszéken szálltunk meg, megnéztük a Szent Péter és Pál templomot és a várost, majd magyarokkal is találkoztunk.
A második napon Eszéken kaptunk svédasztalos reggelit, megnéztük a Dráva folyón emelt híd helyét, majd a Dinári-hegységen keresztül jutottunk el Fiume városába. Itt láthattuk elsőként a horvát tengerpartot és a kikötőt. A vacsorát egy étteremben kaptuk, majd sétáltunk a parton.
A harmadik napon is svédasztalos reggelit biztosítottak nekünk a tanáraink. Ezen a napon a tengerparté volt a főszerep. Ellátogattunk a gyönyörű Krk szigetre, ahol csodás idő és táj fogadott. Strandoltunk, kőzeteket gyűjtöttünk, és megcsodálhattuk a süllyedő tengerpartot. Az ebéd után Fiumébe tértünk vissza, ahol Trsat várát, a ferences kolostort, a templomot, valamint a híres fogadalmi kápolnát tekintettük meg. Vacsorára pizzát kaptunk.
Az ezt követő napon a meseszép Plitvicei-tavak Nemzeti Parkját látogattuk meg. Lélegzetelállító látvány mellett, a legnagyobb tavon hajókáztunk, és felfedeztük a park élővilágát. Itt ebédeltünk, majd Zrínyifalvára látogattunk, megtekintettük a Zrínyi-emlékoszlopot, amely Zrínyi Miklós várkapitány hősi halálának emlékére emelt a hálás utókor. A szállásunk Csáktornyán volt. Ebben a városban nyugszik mindkét Zrínyi Miklós.
Az utolsó napon Csáktornya belvárosában töltöttük a délelőttöt, megnéztük a várat, és Zrínyi Miklós, a költő és hadvezér tiszteletére emelt emlékoszlopot. A főtéren egy sportrendezvény közepébe csöppentünk, ahol újra találkozhattunk magyar gyerekekkel. Ezek után vásároltunk, fagyiztunk, majd ebéd után hazaindultunk. Este fél 10 körül érkeztünk Hajdúnánásra. Csodálatosan telt ez az 5 nap, nagyon jó volt a társaság és a szervezés, mindenki nevében köszönjük tanárainknak (Józsi-Tóth Sándorné, Józsi-Tóth Magdolna, Urbánné Dobos Erzsébet, Veressné Fehér Erzsébet, Petrus Tamás) ezeket a felejthetetlen élményeket.

Horváth Hanna, Tóth Hanna, Tóth Panna, Miltner Zsóka 7.a osztályos tanulók

NTP-KNI-18-0127 - Van valami a levegővel

A múlt tanévben ismét lehetőségünk nyílt pályázatot beadni az évekkel korábban megkezdett természettudományos témájú foglalkozások folytatására. Jelen pályázatunk központi témája a levegő, címe Van valami a levegővel. A pályázat a Nemzeti Tehetségpont támogatásával valósulhatott meg.

A programban természettudományos érdeklődésű, hatodik évfolyamos tanulók vettek részt, fiúk-lányok vegyesen. A foglalkozásokat 2019 januárjában kezdtük el, tanítási órák után, a délutáni idősávban.

Bővebben: NTP-KNI-18-0127 - Van valami a levegővel

Kirándulás - Van valami a levegővel

 

05.08-án (szerda) reggel fél 7-kor indultunk a „Van valami a levegővel” nevű pályázat kirándulására. Az úticél Budapest volt, azon belül is legelőször a repteret látogattuk meg. Szerintem nagyon érdekes volt, nagyon sok új információt tudhattunk meg. 

Egy gyors ebéd után az ELTE Meteorológiai tanszékéhez mentünk. Ott nem csak érdekes műszereket figyelhettünk meg, hanem még a tetőre is kimehettünk, hogy megnézhessük a gyönyörű kilátást.

Bővebben: Kirándulás - Van valami a levegővel

Kiegészítő információk