VII. Debreceni Tehetséggondozó Konferencia

VII. Debreceni Tehetséggondozó Konferencia

Május 17-én megrendezték a VII. Debreceni Tehetséggondozó Konferencia döntőjét, ahol én, Ponzel Hanna – a Magyar utcai intézményegység 6.f osztályos tanulója – is részt vettem.

Januárban hallottam erről a konferenciáról és úgy gondoltam, hogy megpróbálkozom vele. Száz téma közül lehetett választani. A kiválasztott témához prezentációt és szöveges dokumentumot is kellett készíteni, majd a különböző fordulókon előadni. A beküldött munkát első körben iskolai szinten pontozták a tanárok. Majd online élő bejelentkezéssel már zsűriknek is be kellett mutatnom a prezentációmat. Az iskola tanárai és a zsűrik által adott pontokból határozták meg, hogy ki kerül be a debreceni döntőbe.

A témák közül én A magyar vagyok című témát választottam.

 

 

Mentort tanárom Bimba Mónika segítségével történelmi szálakon indultunk el. Prezentációmban Kárpátalját mutattam be, hogy az a terület is a Trianonkor lett elcsatolva Magyarországtól és hogy az ott élő emberek igenis magyar emberek. Fontosnak tartom, hogy az emberek tudják, hogy én is magyar vagyok. Kárpátalján született, magyar ember.

A döntő nagyon izgalmas volt. A Youtube-on élőben lehetett követni a konferenciát és büszkén mondhatom, hogy a prezentációm elnyerte a zsűrik tetszését, mert kiemelt arany minősítésben részesítettek. A felejthetetlen emlékek mellett több tárgyi nyereménnyel térhettem haza.

Nagyon örülök, hogy részt vehettem ezen az eseményen. Ha lehetőség lesz rá, akkor legközelebb is megpróbálkozom vele.

 

Írta: Ponzel Hanna


 

Kiegészítő információk