Kirándulás az ökoszakkörrel

Hűvös őszi reggelen gyülekeztek az ökoszakkörösök és az 5.a osztály tanulói, október 15.-én az Óvoda úti Intézményegység előtt, hogy egy kerékpártúrán vehessenek rész Józsi – Tóth Magdi néni, Petrus Tamás bácsi, Veressné Fehér Erzsike néni, Seres Timi néni és még néhány szülővel. A cél az volt, hogy eljussunk az Előháti-erdő tanösvényéhez és a kilátóhoz.

A tanösvényen táblákat olvastunk, melyek beszámoltak az erdő lakóiról. Miközben végigjártuk a tanösvény állomásait szedtünk makkot, mohát, ágakat és leveleket.
A nemrég felépített kilátó elég magas, így sokaknak tériszonya volt. Aki megmászta a számtalan lépcsőfokot, az gyönyörködhetett a kilátásban. Megcsodálhattuk az ősz színeibe öltözött Előháti-erdőt, rétet és az őszi gazdálkodás nyomait a megművelt földeken.
A visszaúton megálltunk Tedejen, ahol a kísérő szülők egy isteni slambuccal várták az összes kirándulót. Evés után lehetett trambulinozni, ugráló várazni, focizni és ping–pongozni. Délutánra a nap is kisütött, de indultunk vissza Hajdúnánásra. A túrán nagyon elfáradtunk, de nagyon élveztük. Bármikor újra vállalkoznánk egy újabb kirándulásra!

Vajas Nikolett és Pálmai Violetta
6.b

Kiegészítő információk