Kutatók éjszakája

A Kutatók Éjszakája rendezvénysorozatot az Európai Unió Bizottsága szervezi meg évről évre az Unió minden országában. A rendezvény időpontja mindig szeptember utolsó péntekjére esik. Magyarországon idén 48 település 93 intézménye vett részt a programban, ahol több mint 2000 ingyenes bemutatót, illetve előadást tartottak.
Iskolánk Természettudományi Munkaközössége immár rendszeresen szervezi meg a programon való részvételt. A felkészülés igen korán kezdődik, ugyanis a programok bár ingyenesek, de jó részük előzetes regisztrációhoz kötött, ezért folyamatosan figyelni kell az internetet és villámgyorsan megragadni a kínálkozó lehetőségeket. A kialakult szokásrendünk szerint a Debreceni Egyetem programjait látogatjuk, mivel közel van és igen széles programkínálatot nyújt. A rendezvény látogatására tanítási óráink után van lehetőségünk. Évről-évre a megszokott pedagóguscsapat kíséri a gyerekeket, az előzetesen megtervezett helyszínekre. A rendezvény a kora délelőtti órákban kezdődik és késő estig tart, így a hazaérkezés éjfél környékére szokott esni.
Az idei tanévben ismét sok érdekes bemutatót és gyakorlati foglalkozást láthattunk, a végére jól el is fáradtunk, de erről a következő cikkben fog beszámolni az egyik résztvevő diákunk!


Petrus Tamás

Kiegészítő információk