Őszi Néptánc-tábor

Őszi Néptánc Tábor

A „Kincskereső Program az Általános Iskolában” című, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által kiírt és az Iskolánk által sikeresen megnyert, TÁMOP 3.1.4.C-2015-0751 azonosító számú pályázat egyik csoportos megvalósulása volt 2015.10.14-18.-án a Mezőkövesden  lebonyolított Őszi Néptánc Tábor.

A 40 néptánc tanszakos AMI–s növendék és tanáraik élményeit Makkai Andrea tanárnő foglalta össze:

A nyári tánctáborok sorozatát sikeresen megkoronáztuk az októberi ötnapos mezőkövesdi táborozással, ahova három csoportunkból válogatva 40 táncos növendéket vihettünk magunkkal. Az esős idő nehezítette a szabadtéri programok lebonyolítását, de ezt az időt is sikerült hasznosan, a táncteremben közösen izzadva eltöltenünk, ahol a gyerekek Mezőségi táncokat sajátíthattak el. A táncpedagógusoknak - Makkai Andrea, Márton Attila és Bedő Melinda - nagy öröm volt, hogy a különböző csoportok táncosai együtt, lelkesedve és nagy erőbedobással lesték az újabb és újabb figurákat, a gyerekek pedig az újonnan tanultakat már kamatoztathatták is az október 22-i Nánási Fonóban, a táncházban.

A tábort színesítették a gyöngyfűző, és a Papp Anita által vezetett nemezelő foglalkozások. „Meghódítottuk” Eger városát, fürödtünk a Mezőkövesdi Zsóry Fürdőben, megtudtuk miért és hogyan kell védett madarainkat meggyűrűzni és a Bükk Szafari kalandos járatával a hegyvidék természeti csodáiban, falba vésett lakásaikban gyönyörködhettünk. Hazafelé  pedig a Poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumot jártuk és csónakáztuk körbe.

A mellékelt igazi tábori hangulatot árasztó fényképek közreadásával is köszönjük a pályázat sikeres előkészítésében, megvalósításában és lebonyolításában közreműködők és a néptánc pedagógusaink munkáját, a szülők bizalmát.

{oziogallery 350}

Makkai Andrea, Bistey Attila   fotók: Márton Attila

Kiegészítő információk