Közlekedj sportosan!

Közlekedj sportosan!

Június közepén az EFOP-3.3.5-19-2020-00032 pályázat keretében került sor a „Közlekedj sportosan!” elnevezésű öt napos táborunkra, melynek fő témái a Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés volt. Az Iskola utcai intézményegységben megvalósuló táborban 18 második osztályos tanuló vett részt.

A gyerekek izgalmas feladatokon keresztül nyerhettek betekintést a hét fő tematikáiba. Ezen területeken egy-egy nap különböző feladatok elvégzése részeként próbáltunk elmélyülni. Sokat beszéltünk arról, mi az az egészség. A két külsős programot megelőző napon balesetvédelmi oktatásban részesültek, beszéltünk a közlekedés szabályairól, és a KRESZ-táblákról. A sport részeként 7 versenyszámból álló úgynevezett Furi-olimpiát rendeztünk, melyet megelőzően elméleti tudást is kaptak magáról az olimpiáról s annak kialakulásáról, történetéről.

Már a tábor első napján kialakítottunk egy szokásrendszert, ami nagyjából ugyanaz volt, mint minden nap az iskolában. Irányított kérdéseken keresztül vezettük rá a gyerekeket arra, hogy mit, mikor és hogyan szabad. Megbeszéltük az is, milyen magatartást kell mutatni közösségben, az utcán, és az iskolán kívüli helyszíneken, hiszen két külsős programon is részt vettünk. Ellátogattunk a hajdúnánási strandfürdőbe, valamint a nyíregyházi állatparkba.

Az egész hétre jellemző volt az egészséges és mozgástudatos életmódra való nevelés.

Bővebben: Közlekedj sportosan!

Kiegészítő információk