Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája regionális döntő 2017. Orosháza

2017.április 5.-én került megrendezésre Orosházán a XVI. Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája (KGYTK). A regionális döntőre bejutás feltétele volt, hogy a nevező tanulóknak egy maximum 30 oldalas dolgozatot kellett megírniuk, majd később beküldeniük, melyben részletesen bemutatták pályamunkáikat. Iskolánk összesen 6 dolgozatot küldött be, ebből 2 jutott be az orosházi fordulóra:
Bakó László, Nyakó Sándor: „Rubikkockát robottal?”
Holba Kata Regina: „Optikai csalódások”


A diákoknak több hónap kutakodását kellett bemutatniuk 10 percben, elsajátítva minden ismeretüket a témájukkal kapcsolatban. A verseny két kategóriából állt: ismeretterjesztő és kutatásmódszertani kategória. Mindkét pályamunka ismeretterjesztő kategóriában indult. Már út közben is eléggé izgultunk, hogy vajon hogyan fog sikerülni az előadásunk, de a legjobban az ebéd utáni időszakban, ugyanis ekkor vették kezdetét az ismeretterjesztő kategórián belüli előadások.
Végül a következő eredmények születtek:
2. helyezést ért el: Bakó László és Nyakó Sándor
én (Holba Kata) pedig 3. helyezést értem el.
A 2. és 1. helyezetteket hívták be az országos fordulóra, amelyet Budapesten fognak megrendezni 2017.május 8.-án. Én még egyszer gratulálok a fiúknak és sok sikert kívánok a pesti fordulóhoz, és a nevükben is szeretném még egyszer megköszönni felkészítő tanárainknak, Mezeiné Gurbán Juliánnának és Petrus Tamásnak a rengeteg segítséget és támogatást.


Holba Kata Regina
7.a

Kiegészítő információk