„Csodát virágzik a jelen”

„Csodát virágzik a jelen”
Református Iskolák Kárpát - medencei Találkozója - Nyíregyháza

„Csodát virágzik a jelen” tanulmányi versenyen-, találkozón vettek részt táncosaink Nyíregyházán 2017. március 10-én. A találkozó, a reformáció 500 éves jubileumi év alkalmából került megrendezésre.

A Kárpát medencei református iskolák közül 39 intézményből, mintegy 307 diák versenyzett különböző kategóriákban, melyek közül a szóló táncversenyen Hajdúnánás is bemutatkozott.

Néptáncosainkat I. korosztályban Kelemen Ákos és párja Mirkó Adél, valamint a III. korosztályban Gyulai László és testvére Gyulai Evelin képviselte. A színvonalas mezőnyben a Gyulai testvérpár Gömöri tánca a szakmai zsűri elismerését is kiérdemelte, amit egy különdíjjal jutalmaztak. Felkészítő tanárok: Bedő Melinda, Makkai Andrea és Márton Attila néptáncpedagógusok.  

A néptánc tanszak résztvevő néptánc pedagógusai, növendékei és a Bocskai Általános Iskola Makláry Lajos Alapfokú Művészeti Tagintézménye nevében is elismerés és köszönet a versenyzőknek és a felkészítőknek, valamint a versenyeztetés anyagi hátterét is biztosító Hajdúnánási Református Iskolának.

 

 

Makkai Andrea

Kiegészítő információk