A zene világnapja - 2019. október 1.


 

Csengőszó

CSENGŐSZÓ

Még el sem hangzott az első tanórát jelző csengőszó, de már intézményünk Iskola és Polgári utcai intézményegysége hangos gyerekzsivajtól zengett augusztus 21–23. között. A leendő kis elsőseink izgatottan vártak a Csengőszó program foglalkozásaira.

Intézményünk mindig keresi az új lehetőségeket, módszereket, hogy tanítványaink minél sikeresebbek legyenek, az életben jól alkalmazható kompetenciák birtokába kerülhessenek. Ettől a tanévtől kezdődően a Hajdú – Bihar Megyei Pedagógai Szakszolgálat Hajdúnánási Tagintézményének munkatársai tartanak iskolaelőkészítő, iskolára hangoló foglalkozásokat, hogy a gyerekek óvodában fejlesztett készségeinek, képességeinek felelevenítésével megkönnyítsék a gyerekek beilleszkedését, iskolakezdését.

Bővebben: Csengőszó

Ütős siker!

Ütős siker!

2019. május 31-én iskolánk ütőhangszeres tanszakának öt növendéke részt vett az 1. Hajdúsámsoni "A" Tagozatos Regionális Ütőhangszeres Versenyen. A korcsoportokra osztott versenyen összesen 24 kis fiatal tehetség mérte össze tudását. A zsűrinek nehéz döntése volt, minden résztvevő nagyon magas színvonalat képviselt. A Művészeti Iskolánk ütőseinek kitartó munkája nem maradt eredmény nélkül, a megmérettetésen részt vett tanulók mindegyike kiválóan szerepelt. 

 

  • Tapasztó Bence - II. korcsoport:  Dicséret
  • Katona Marcell - II. korcsoport: Arany minősítés
  • Katona Mátyás - III. korcsoport: Ezüst minősítés
  • Reszegi Rájen - III. korcsoport: Bronz minősítés
  • Fekete Zsombor - III. korcsoport: Arany minősítés

 

A cikket írta a felkészítőtanár:
Kolics Máté 


 

„Aranyos” fuvolistáink sikerei

„Aranyos” fuvolistáink sikerei

I.

   2019. április 27-én került megrendezésre Derecskén a III. Megyei Fuvolás Találkozó, melynek célja a megyében működő fuvola tanszakok munkájának megismerése és bemutatása, valamint a tehetséges növendékek felkutatása és a pedagógusok szakmai tapasztalatcseréje. Az idén 10 intézményből mérettették meg magukat a fuvolista növendékek ezen a színvonalas rendezvényen. A gyerekek 4 korcsoportban adhattak számot tudásukról a legkisebbektől egészen a gimnazistákig.

   Művészeti iskolánkat Kovács Dorottya és Tamási Blanka Flóra képviselte, és vitték hírnevét a hajdúnánási fuvola tanszak munkájának. A lányok nagy örömmel és lelkesedéssel készültek a versenyre felkészítő tanárukkal, Hallgató-Barkaszi Andreával. Külön köszönjük Tóth Erika tanárnőnek is segítő munkáját és zongorakíséretét. A munka természetesen mindig meghozza a gyümölcsét!

  •   Kovács Dorottya – ARANY minősítés – I. korcsoport.
  •   Tamási Blanka Flóra – ARANY minősítés – I. korcsoport.

Gratulálunk lányok!

 „Andi nénivel nagyon sokat készültünk erre a versenyre. A rendezvény Derecskén volt és nagyon tetszett az összes program, különösen a kirakodó vásár. Egy kis színpadon léptünk föl mindannyian. Szimpatikus volt a zsűri. Szép volt az összes fuvola játék is. Arany minősítést szereztem, aminek nagyon örültem. Gyönyörű az érem is, és leírhatatlanul boldog voltam, amikor a nyakamba akasztotta a zsűri egyik tagja. Blanka, szintén arany minősítést szerzett. Az oklevél és érem mellett mindenki kapott egy hangszerboltban levásárolható 500 FT értékű kupont. A darabjaim - Corelli: Sarabande és Dolzsikov: Polka. Nagyon tetszett ez a nap!” – Kovács Dorottya.

„Még tavasszal jelezte Andi néni, miszerint Derecskén lesz egy fuvolaverseny, amire, ha szeretnék menni, szívesen elvisz, de feltétel, hogy fejből kell tudni a fuvolán játszott darabot. Megbeszéltük otthon, de én nagyon féltem, hogy nem fogom tudni megtanulni. Egy lassú és egy gyorsabb művet választottunk. Egyik este, addig nem feküdtem le, amíg teljesen meg nem tanultam. Húsvét után volt a verseny, de mi épp elutaztunk a családdal a hegyekbe. Ott minden délelőtt és délután gyakoroltam. Andi néni felvette a zongi alapot, hogy azzal együtt játszak. Nagyon sokat gyakoroltunk Erika nénivel is, ő kísérte a fuvola játékomat a versenyen is. A helyszínen még előszőr el lehetett gyakorolni, még mielőtt ténylegesen elkezdődik a verseny. Előszőr Dorka játszott, nagyon ügyes volt, én utána következtem. Izgultam, de a lassú darab eljátszása után, már könnyebb volt. Az eredményhirdetésen mikor már elmondták a bronz, az ezüst minősítéseket is, már tudtuk, hogy mi aranyosak leszünk. Nagyon-nagyon örültem!” – Tamási Blanka Flóra.

 

Bővebben: „Aranyos” fuvolistáink sikerei

Ezüstös Krétakör

Ezüstös Krétakör

 

A IX. Krétakör Művészeti Verseny 2019.05.17- én Tiszalökön került megrendezésre a Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola, a Bíborka Alapfokú Művészeti Iskola és a Tiszalöki Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közreműködésével több művészeti ágban, többek között zeneművészeten, zongoristáknak is.

A versenykiírás 4-korcsoportot jelölt meg; 2 szabadon választott különböző stílusú művel kellett készülni. Az értékelés korcsoportonként történt háromfős szakmai zsűri segédletével, Nadzon Gusztáv főiskolai docens elnökletével történt.

A versenyen 92-fő kis zongoraművész mutatta be tudását az ország különböző pontjairól feszített időbeosztással.

A színvonalas megmérettetésen gyermekeink nagyon szép eredménnyel képviselték a Hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium színeit.

Bővebben: Ezüstös Krétakör

Kiegészítő információk