A világűr felfedezői

A meghirdetett pályázatra Alapfokú Művészeti Iskolánkból a következők pályamunkáit küldtük el:

 • Seres Ármin 6. osztályos,
 • Téglás Barnabás 6. osztályos,
 • Nagy László 6. osztályos,
 •  Kozák Vivien 5. osztályos,
 •  Nagy Lili Emília 5. osztályos és
 • Varga Klári 3 osztályos

tanulók.

Az alkotások megtekinthetőek a meghirdető Bakonyi Csillagászati Egyesület oldalára, amely ezen a linken érhető el:

https://www.facebook.com/bakonyicsillagaszatiegyesulet

Nábrádi Mihályné,
a grafika tanszak vezetője,
felkészítő tanár


 

 

A 2020/2021-es tanév 2. féléves térítési és tandíj befizetése

Tisztelt Szülő / Gondviselő

A 2020/2021-es tanév 2. féléves térítési és tandíj befizetése az alábbiak szerint változott:

A fenntartó döntése értelmében a készpénzes fizetés lehetősége megszűnt, gyerektől sem fogadhatunk el készpénzt!

A díjakat  2021.03.15-ig kell kiegyenlíteni az alábbi módok közül választva:

 • Átutalással a 10034002-00336420-00000000 számlaszámra. Ebben az esetben a megjegyzésbe kérjük, feltétlenül írják be:
  • HC0806 Hajdúböszörményi Tankerületi Központ
  • és a gyerek nevét, tanszakát!
 • vagy postai sárga csekken. Ehhez a gyerek bejöhet az Óvoda u. 2-10. 114-es irodába csekket kérni, illetve telefonon egyeztetve csekket tudunk biztosítani a megfelelő adatokkal. Ebben az esetben is a megjegyzésbe feltétlenül be kell írni:
  •  HC0806 Hajdúböszörményi Tankerületi Központ
  • a gyerek nevét, tanszakát!

A pontos befizetendő összegről 

 • a 2020. október 1-i határozatban tájékozódhatnak, illetve 
 • az eNaplóban: 
  • A Kréta rendszerébe kell belépni a gondviselői jelszóval. (Nem mobiltelefonról, hanem gépről.) https://klik031026009.e-kreta.hu
  • Belépés után megjelenik, hogy melyik felületre szeretnének lépni. Itt az e-ügyintézést kell választani.
  • A bal oldali menüből a Befizetendők-re kattintani, ekkor megjelennek az adott növendékhez tartozó fizetnivalók.
  • Ezen a felületen az Előírás adatok / Bizonylatok fülről tölthető le a számla is.

Az általános iskola 1-2. osztályosainak változatlanul Hajdúnánás Város önkormányzata egyenlít ki a díjakat néptánc tanszakra, így a szülőnek teendője nincsen.

A későbbiekben - de lehet, hogy már csak a következő tanévben - lehetséges lesz a Kréta felületen közvetlenül is befizetni a díjakat, erről külön tájékoztatót küldünk. Ha bármilyen okból új gondviselői jelszó lenne szükséges, akkor a belépő oldalon az alsó sorban a Gondviselői hozzáférés igénylése sorra kell kattintani, az adatokat kitölteni. Az igény beérkezése után a megadott címre e-mailben, vagy ennek hiányában  papír alapon ki fogjuk kiküldeni a kért hozzáférést.

A hosszú távon  szükséges lesz áttérni a Kréta felületen való kommunikációra a személyes e-mail címek helyett. Vannak információk, amik már most is csak ezen a felületen érhetőek el gyermekükkel kapcsolatban. 

Kérjük, használják a felületet; igényeljék a gondviselői hozzáférés pótlását, ha szükséges!

Szabó Sándor,
tagintézmény-vezető 

Horváthné Bózsár Irén,
tagintézmény-vezető helyettes


 

AMI tájékoztató digitális munkarendről

Tisztelt Szülő / Gondviselő

A kormányzati bejelentés és a fenntartó tájékoztatása alapján:

Az alapfokú művészetoktatási intézményekben is digitális formában kell a  2021. március 8. és 2021. április 7. közötti időszakban megszervezni a tanulást. Jelenléti oktatás, egyéni, vagy kis csoportos konzultáció sem lehetséges. Ezen időszak alatt az intézményi alkalmazottakon és a fenntartó képviselőin kívül más nem léphet az intézmény területére.

Tavaly tavasszal kialakította minden szaktanár saját, bevált  rendszereit, amiben igyekszünk a legmesszebbmenőkig alkalmazkodni a családok-gyerekek lehetőségeihez. A távoktatás eredményességet mutatja, így is hogy több országos versenyen szerepeltek tanulóink szép sikerrel!

Kérjük, ha bármilyen problémába, akadályba ütköznek gyermekük művészeti tanulmányaival kapcsolatban,  keressék bizalommal a szaktanárokat, illetve a művészeti iskola vezetését. Tőlünk telhetően meg fogjuk próbálni megkeresni a járható utakat, hogy minden tanulónk eredményes tanévet zárhasson!

Mindenkinek jó egészséget kívánva, tisztelettel:

 

Szabó Sándor,
 tagintézmény-vezető nevében

 

Horváthné Bózsár Irén,
tagintézmény-vezető helyettes


  

Fuvolistáink újabb sikerei!

Fuvolistáink újabb sikerei!

2021 márciusában immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre az alapfokú művészeti iskolákban tanuló fuvolisták egyik legnevesebb megmérettetése, az Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny. A verseny célja az alapfokú fuvolaoktatás eredményeinek bemutatása és a tehetségkutatás.

A háromévenkénti versenyt minden alkalommal egy területi válogató előzi meg. Azok a tanulók indulhatnak a versenyen, akik legalább két zeneiskolai évfolyam követelményét teljesítették. Az elődöntő anyaga korcsoportonként 1 kötelező és 1 szabadon választott mű, amit természetesen kotta nélkül kell előadniuk a versenyzőknek. A kötelező darabok olyan nehézségi szintűek, hogy már az is egyfajta előválogatója a jelentkező fuvolistáknak.

Az idei területi válogató azonban nem a megszokott formában került lebonyolításra. A nevező növendékek produkcióit videóra kellett rögzíteni. Az eljátszandó műveket, egy vágatlan felvételen belül, egymás után kellett előadniuk, a versennyel, színpadi szituációval azonos módon. 

A Bocskai AMI két tehetséges fuvolistája, Kovács Dorottya és Tamási Blanka Flóra, mind ezek ellenére nagy odaadással, lelkesedéssel és szorgalommal készültek erre a nem mindennapi megmérettetésre. Tudom, hogy elcsépelt kifejezés már, de a kitartó munka mindig meghozza gyümölcsét.

Most sem volt ez másképp! Ismét csodás eredményekkel büszkélkedhetünk!

Tamási Blanka Flóra előadását a neves szakmai zsűri 52 ponttal értékelte, ami csupán két ponttal maradt le a döntőbejutást biztosító ponthatártól!

Kovács Dorottya pedig, szintén nagy örömünkre, bejutott az országos döntőbe, és viszi további hírnevét a hajdúnánási fuvolistáknak!

Nagyon büszke vagyok rátok, lányok!

Dorka felkészülése itt azonban nem állhat meg, ugyanis a márciusi döntőben újabb két művet kell bemutatnia, amelyikből az egyik újfent egy kötelezően megadott előadási darab.

Végezetül szeretném megragadni az alkalmat, és megköszönni Tóth Erika tanárnő áldozatos korrepetítori munkáját. A szülőknek köszönöm, hogy támogatták/támogatják felkészülésünket. Péter Csabának köszönjük a remek videófelvételeket. És nem utolsó sorban hálásak vagyunk a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnáziumnak, hogy rendelkezésünkre bocsátották dísztermüket.

Hallgató-Barkaszi Andrea
felkészítő tanár


 

Siker az Együtt egy jobb internetért országos rajzpályázaton

Siker az Együtt egy jobb internetért országos rajzpályázaton

A 2021-es Biztonságosabb Internet Nap alkalmából a Gyermekmentő Szolgálat Képregény-készítő, mémkészítő és hősépítő országos versenyt hirdetett általános és középiskolások számára.

A Biztonságos Internet Nap – Safer Internet Day (SID) – célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Program (SIP) akciótervének keretein belül több mint 150 országban minden évben ugyanazon a napon felhívja a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire, lehetőséget teremtsen és buzdítsa a gyerekeket olyan pozitív tartalmak létrehozására, melyeket később a családban, iskolában, barátokkal is tudnak használni.

Junácski Laura, képzőművészet-grafika tanszakos diákunk a képregény-készítő kategóriába küldte be pályaművét. Laura képregénye a biztonságos internetezésről szól. Egy általa megalkotott figura, Net-Girl ad tanácsokat a világháló megfelelő használatával kapcsolatban. Az internet az évek múlásával az emberek életének fontos részévé vált. Sajnos számtalan veszélyt is rejt, de ezeket megfelelő körültekintéssel kontrollban tarthatjuk. A képregényhez az ötleteket nem volt nehéz összeszednie mivel a családja ezekre mindig felhívta a figyelmét.

Bővebben: Siker az Együtt egy jobb internetért országos rajzpályázaton

Kiegészítő információk