A Jósa András Múzeumban jártunk

A múzeumlátogatás sokszínű, élményekkel fűszerezett és interaktív tanulási lehetőséget biztosít a diákoknak. Már hagyomány, hogy félévente szervezünk ilyen jellegű kirándulásokat, melyre az elmúlt két tanévben nem kerülhetett sor. A célja, hogy a gyerekek otthonosabban mozogjanak a múzeumok, kiállítások, műtárgyak világában. A műtárgyakkal való közvetlen találkozás segíti a megismerési folyamatot, elmélyíti, valamint új és érdekes információkkal egészíti ki a már meglévő tudásukat.

Bővebben: A Jósa András Múzeumban jártunk

Zeneünnep

Minden tanévben koncertet adnak a Bocskai AMI művésztanárai a Zene Világnapja alkalmából. Idén a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium patinás Ercsey díszterme fogadta az egészen apró gyermekektől a már felnőtt, volt diákjainkig, a családtagokig a hallgatóságot. 

Miután megteltek a sorok, 17.00 órakor az újonnan alakult ANIMATRIO tagjai Grieg dallamaival nyitották a rendezvényt. Majd ünnepi köszöntőt mondott Péter Csaba gitárművész, iskolánk tanára, aki a kilenc műsorszám között néhány tudnivalóval vezette az emelkedett hangú péntek délutánt.

Bővebben: Zeneünnep

A Zene világnapja - 2021.


 

Tanévkezdési tájékoztató

A 2021-2022-es tanév - remélhetően - jelenléti oktatással valósul meg. Mi erre készülünk.

Minden feladatellátási helyünkre megérkeztek a tankönyvek, ezeket a gyerekek a szokásos módon kapják meg:

  • az elsős gyerekek az augusztus 31-ei "beköltözés" időpontjában (Iskolai rendezvényterv)
  • a 2-8. osztályos tanulók szeptember 1-jén.

A tanévnyitó minden általános iskolai osztály számára szeptember 1-jén 7.45-kor lesz, minden feladatellátási helyünkön azonos időpontban.

Ezen a napon kerül sor a tanszercsomag kiosztására is azon tanulók részére, akik erről értesítést kaptak. (Az értesítés aug. 30-án, hétfőn fog megérkezni.)

Amint arról tájékoztattuk a családokat, lehetőség van a 12 éves életkort betöltött gyerekek részére COVID védőoltás felvételére, melyre augusztus 25-éig lehetett jelentkezni. A jelentkezők aug. 30-án kapnak értesítést az oltás helyszínéről és időpontjáról. Az oltópontokra (Tulipán utcai Gyermekcentrum vagy Kőrösi Gimnázium) vinni kell a TAJ kártyát, a jelentkezési lapot és a szülői nyilatkozatot. (Ezeket akkor vinni kell, ha már az iskolába leadták!)
Amennyiben lenne olyan tanuló, akinek nem jelezték az oltási igényét, a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet regisztrálni az oltásra. Természetesen ekkor már nem a fenti időpontokban kapják meg a gyerekek az oltást.

A kedvező járványügyi helyzet miatt az iskolai élet is könnyebbé vált, az eddig érvényes intézkedések közül sok megszűnt. Kérem, tanulmányozzák a módosított Intézkedési tervet.

Tóth Imre,
intézményvezető

Országos rajzpályázaton elért Bocskai AMI-s siker

Országos rajzpályázaton elért Bocskai AMI-s siker

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság a környezeti neveléssel kapcsolatos programokat hirdetett általános és középiskolások számára, melynek része volt a „Beszédes fajnevek” című rajzpályázat is. A pályaműnek egy olyan élőlényt kellett bemutatnia, melynek a neve valamiképp máshogy is értelmezhető. Nem a konkrét fajt kellett ábrázolni, hanem egy olyan alkotást, melyből kitalálható, hogy milyen élőlényre is gondolt a készítő.

Junácski Laura, iskolánk képzőművészeti tanszakos tanulója ismét sikeresen pályázott Kakastaréj című képével. „Ehhez a rajzpályázathoz is meg kellet mozgatnom a fantáziám. El kellett vonatkoztatnom, így gondolkodni kezdtem, hogy van-e a ház környékén olyan élőlény, mely neve mást takar. Ekkor jutott eszembe a kedvenc virágom, a kakastaréj.”

A nagyon szépen, részletesen kidolgozott képpel 2. helyezést ért el a középiskolás kategóriában.

Gratulálunk e remek eredményhez, további sikereket kívánunk.

Nábrádi Mihályné

Kiegészítő információk