COVID tájékoztatás

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A hírek alapján láthatjuk, hogy a nyári időszak és időjárási körülmények megszűnésével - ha lassabban is mint a környező országokban -, de hazánkban is egyre több a megbetegedett ember - felnőttek és gyerekek egyaránt.
Szeretnénk, ha nem kellene bevezetni a tantermen kívüli digitális munkarendet ("digitális oktatást"), hiszen amint azt tapasztaltuk az elmúlt években, mindenki számára jelentős nehézséget jelenthet a tananyaggal való lépéstartás, a kortárs-közösség hiánya, a szülői szabadságok kimerülése, stb. A szülőre is plusz terhet ró az intézménnyel való együttműködés, a gyermekek felügyelete mellett a munkahelyi feladatok ellátása.
Ahogy a jelenlegi helyzetben látjuk, a jelenléti oktatás leghatásosabb biztosítéka a védőoltás, mely a súlyosabb megbetegedést is megelőzi.
A megbetegedések sajnos újra jelentkeznek a köznevelési intézményekben is, így szükséges az Önök támogatása is a betegségek megelőzése érdekében.
A 12-18 éves korosztály részére biztosított a megfelelő, ingyenes, önkéntes védőoltás, tehát javaslom, igényeljék ezt a szülők.

Az oltást jelenleg a koronavirus.gov.hu honlapon kérhetik, regisztrációt követően (https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra).

Kérem, éljenek ezzel a lehetőséggel, hogy a tanév feladatait biztonsággal, jelenléti oktatással tudjuk teljesíteni.

Tóth Imre, intézményvezető


 

Kiegészítő információk