ILS - Poland 3. nap

Projekttalálkozó LengyelországbanGyönyörű szép tavaszi reggelre ébredtünk, az Odra folyón hófehér hattyúk hada úszott el a szállodánk előtt. Első utunk ismét az iskolába vezetett, ahol sok munka várt ránk. Az országok koordinátorai ismertették a kérdőívekre adott válaszok eredményét, melyet minden partner előzetes feladatként saját iskolájában elvégzett. Majd a harmadik találkozó előkészítése zajlott. Egyeztettük az időpontokat és a kiutazók létszámát. Egy hónapunk van rá, hogy két litván népdalt az eredeti nyelven feldolgozzunk és azt népviseletükben előadjunk. Mindezt DVD-n rögzítenünk kell és a romániai találkozón fogjuk bemutatni.

Bővebben: ILS - Poland 3. nap

ILS - Poland 2. nap

Hideg, szeles reggelre ébredtünk, már-már azt hittük, hogy újra itt a tél. Szerencsére gyorsan melegedett az idő és verőfényes napsütésben indulhattunk útnak.
Első állomásunk az iskolába vezetett. Hatalmas, ódon épület fogadott bennünket, ahol közel 300 gyerek tanul 30 pedagógus vezetésével.
 
 A délelőtt folyamán prezentációkat hallgattunk meg, ki-ki a saját iskoláját illetve országának oktatási rendszerét mutatta be. Sok hasonlóságot, de  különbséget is véltünk felfedezni az egyes országok között.

Lehetőségünk volt megtekinteni egy olyan különleges tanítási órát, ahol a testnevelés óra keretében anyanyelv és matematika tantárgyak koncentrációit alkalmazták.

Mialatt az előadásokat hallgattuk, addig ?lányaink? a fogadó családjukkal városnéző körútra mentek.

Bővebben: ILS - Poland 2. nap

ILS - Második találkozó

Második Comenius találkozó Lengyelországban, Wroclaw városában

Szombaton este indultunk  el a következő találkozónkra.  Iskolánkból  két pedagógus és két diák látogatott el  lengyel barátainkhoz. A nemzetközi vonaton este 8 órakor  foglaltuk el a hálókocsis fülkénket, ahol tisztaság , meleg és ropogós ágynemű fogadott bennünket, de nagy várakozássalnéztünk elé az éjszakának.

Bővebben: ILS - Második találkozó

Kiegészítő információk