Hírek

Nánási gyerekek a Balaton parton ...

A Magyar utcai intézményegység főleg 7. osztályos tanulói egy felejthetetlen hetet töltöttek el Zánkán, az Erzsébet táborban.

Kipróbálva az Erzsébet különvonatot, az ingyenes utazást választottuk. A vonatállomáson már vártak minket a Tesók, akik az egész hetet a kezükben tartották és igyekeztek segíteni nekünk mindenben. A Tesók mellett 2021-től a Testvérek (keresztényi vonalat támogatva) is részt vesznek, akik ugyanúgy emlékezetessé varázsolják az oda utazó gyerekek táborozását.
Bordó csapat lettünk.
Első nap a tábornyitó ceremóniák már olyan hangulatot adtak a gyerekeknek, amiben még nem volt részük. Csatakiáltással vonultak a csapatok a főtérre, ahol megtudtuk, hogy közel 3000 gyerek táborozik azon a héten, de az egész tábori időszak zökkenőmentes volt, jól szervezett táborban voltunk. Nem mellesleg az étkezéssel is meg voltunk elégedve.

 

 

A programokat magunknak választhattuk ki. Nem volt kötelező semmi. Ha szerettük volna, akkor az egész hetet a Balatonban lubickolva tölthettük volna el.

De a mi kis csapatunk nagyon aktív csapat volt és nem szeretett unatkozni. Naponta átlagosan megvolt a 18 000 lépésünk is.

Amellett, hogy minden nap akár többször is lementünk a strandra, igyekeztünk érdekes programokon is részt venni. A tábori sportolimpiánról 5 tanulónk is éremmel térhetett haza. 3 arany (Sári, Odett, Betti) és 2 ezüst (Sztella, Dávid) érem talált gazdára a csapatunkban. Viszont, akik nem szereztek dobogós helyet, ők is nagy odaadással és élvezettel próbálták megdönteni a rekordokat. A csocsóbajnokságra benevezett kéttagú csapatunk (Dávid és Zolcsi) gyorsfutásban is biztosan jól teljesített volna, de azt sajnos nem hirdették meg.

A sportnap programjain kívül kétszer voltunk Kalandparkban, ahol sok diákunk leküzdötte a tériszonyát és bátran próbálkoztak meg az összes pálya meghódításával. A 6 személyes trambuliban is mindenki kiugrálhatta magát. A balatoni sétahajókázás pedig egy gyönyörű látványt nyújtó nyugis program volt számunkra. Megnéztük a Hadiparkban a különböző gépeket, kézműveskedtünk és kitűzőket készítettünk. Testvérek két programját is meglátogattunk: az egyik egy Alkotótárs nevű program volt, ahol agyagból alkothattak, a másik pedig egy Lehetetlen küldetés volt, de ennek a csapatnak semmi sem volt lehetetlen. Mindenhol nagyon jól éreztük magunkat. Sajnos a lézerharc játékunkat elmosta az eső, amit nagyon sajnáltunk és más szabad időpontot már nem tudtunk rá szerezni.

Esti programként voltunk koncerten, tábortűzön és nem hagyhattuk ki a táncházat sem, hisz sok néptáncos volt a csapatban.

Utolsó este a táborzáró ceremónia ugyanolyan fergetegesre sikerült, mint az első esti tábornyitó.

Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat! Ami a 19 fős csapatunknak is köszönhető volt. Hiszen egy nagyon összetartó, befogadó, egymást segítő, bulizós, aktív, kreatív, játékos, humoros kis társasággal tölthettünk együtt egy hetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bimba Mónika, Ponzel Katalin


 

Kiegészítő információk