Hírek

Kézfogás

Kézfogás

Közös éneklésre és táncolásra hívta Szarka Tamás a világ magyarságát 2024-ben is, mely felhíváshoz iskolánk, a Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Polgári utcai intézményegysége is csatlakozott.

Minden csatlakozó közösség a Kézfogás című dal eléneklésével, vagy tánccal vesz részt a Nemzeti Összetartozás Napján, mi is így tettünk.  

2024. június 4-én 11 órakor már 6. alkalommal került megrendezésre Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző kezdeményezése, mely sikerességét korábbi években bizonyította. Az esemény 2023-banaz év legnagyobb összmagyar kulturális eseménye volt. 570 intézmény kapcsolódott be. Több mint 160 ezren énekelték együtt Kárpát-medence szerte e dalt a nemzeti összetartozásunk alkalmából. Ez az érdeklődés ebben az évben sem csökkent.

A Kézfogás című szerzemény évek óta létezett, mire berobbant a köztudatba, és elkezdték a nemzeti összetartozás himnuszaként emlegetni. 2019 óta pedig minden esztendőben több tízezren adják elő együtt egy időben a Kárpát-medencében és világszerte e napon. A hazájuktól elszakított magyarokat az összetartozásba vetett hit tartja össze és ez egyben megmaradásuk záloga is. A külhoni magyarság megőrizte nyelvét, kultúráját, nemzetéhez való ragaszkodását. Ebben az évben másodjára csatlakoztunk, hogy velük együtt határainkon átívelő közös énekléssel erősítsük a magyarság nemzeti összetartozását.

     

Mónusné Ruszin Anna


 

Kiegészítő információk