Hírek

Föld napja - 2024

FÖLD NAPJA 2024 - ÁPRILIS 22.

Egy nap a holnapért, a klímáért!

Az idei Föld napja is önszerveződő, közösségépítő! Tegyünk végre, kezdjük ma!

 

Mit tehetsz Te? Sokat. Építs közösséget, zöldítsd környezetedet, ültess fáttermelj haszonnövényeket, komposztáljéheztesd a kukátszigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, egészségednek. Minden héten.

A Föld napja mára a legnagyobb önszerveződő környezeti megmozdulássá vált Magyarországon.
Cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól. Kb. 6 évünk maradt a cselekvésre.

Cselekedjünk MI is, Bocskaisok ZÖLDen.

 Tavalyi programunkhoz hasonlóan öltözzünk mi is ezen a napon zöldbe!

Közlekedjünk Közösen Közösséget építve Környezetbarátan  Kerékpárral vagy gyalog, mutassuk meg magunkat környezetünknek, legyünk MI magunk a Földnek szánt ajándék. Hívjatok családtagokat, szülőket! Készítsetek kreatív kellékeket az akcióhoz (plakát, zászló, molinó, stb.)

Április 22-én a tavalyihoz hasonlóan:

  • A biciklizés a nagy körúton kb. 7 km.
  • Az Iskola út és az Óvoda út együtt indul a Hunyadi úti „közös” kereszteződésnél 10 órakor, majd a Móricz Zsigmond útról a Polgári útra kanyarodnak, az iskolánál felveszik a Polgári úti iskolánk kerékpáros csapatát kb. 10. 15 - kor. Innen az Árpád útról haladnak a Magyar úti iskola elé, akik kb. 10. 30 – kor csatlakozhatnak a menethez. Közösen tekerünk tovább az Attila úton végig, majd a Baross út- ahol csatlakozhatnak a Baross útiak- , Honfoglalás út, Árpád úton vissza a Polgári útra kanyarodunk (a Magyar útiak tekernek tovább az iskolájuk irányába az Árpád úton, a többiek a tovább a Polgári úton haladnak, majd  elköszönünk a Polgári úti kerékpárosoktól, végül az Iskola úton haladunk tovább a két iskoláig. 

A gyalogos menet útvonala a saját egységek körüli fakultatív távú/területű.

Csatlakozzatok csapatunkhoz!

Hangulat”keltőnek” nézzétek meg a tavalyi programról készült felvételt!

Kiegészítő információk