Hírek

Kéktúráztunk

Kéktúráztunk

Köszönjük, hogy részt vettél a Kéktúrázás napján, és 3900 társaddal együtt sikeresen körbetúráztátok az Országos Kékkört!
A nyári őszben töltött túranapon a 143 csoport 2583 kilométert tett meg az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útjain, és rajzolta ki a térképen az Országos Kékkör útvonalát.

Idén október 14-re esett az országos kéktúra napja. Hagyományainkhoz híven iskolánkból most is verbuválódott egy csapat, amely a város lelkes túrázóival kiegészülve a 69. szakaszt választotta úticélként.

A szervezés gondjait most is Szabó Sándor igazgatóhelyettes bácsi vállalta magára, és egy kellemes nap lehetőségét teremtette meg a kb. 50 fős társaságnak. A túravezetésben Bagdi István volt a segítségére, míg Nagyhutáról Bózsván át Füzérre sétáltunk.
Napsütéses, ragyogó időben, gyönyörű tájakon át vezetett az utunk, miközben gombákat vizsgálgattunk, növényeket határoztunk, jókat beszélgettünk, nevetgéltünk, vagy csak csendben elmélkedtünk.
Akár receptre felírt orvosságként is megállná a helyét ez a természetben töltött, pihentető, mégis igen aktív nap.

15,2 km-t gyalogoltunk, 300 méteres szintemelkedést győztünk le, megjártunk hegyet, völgyet, patakmedret, erdei tisztást. Második osztályos kisiskolástól nyugdíjasokig vettek részt a csapatban, voltak köztünk gyakorlott, ide is visszatérő túrázók, de hosszabb távot elsőként teljesítő kezdők is. 

Mindannyiunkat egy szorgos kis főzőklub várt Füzérkomlóson, ahol már elkészítették számunkra a finom marhapörköltet krumplival, csalamádéval. Ehhez nagylelkű felajánlást kaptunk a már állandónak mondható támogatónktól, ifj. Nyakas Andrástól, aki a húst és a buszköltséget is biztosította számunkra, a városi önkormányzattól pedig a köret és a savanyúság hozzávalóit kaptuk

Az utolsó, nyárias őszi napunkat nem is tölthettük volna ennél kellemesebben, aktívabban, feltöltődést nyerve.
Köszönet a támogatóknak, szervezőknek, és minden résztvevőnek, hogy együtt jártuk be a Zemplén eme gyöngyszemét!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy Helga, 8.a


 

Kiegészítő információk