Hírek

Nyár a télben

Nyár a télben

A gyerekek nem szűkölködtek kirándulásokban a télen sem. Voltunk korcsolyázni Debrecenben, kétszer szánkózni Bánkúton. Most egy régi programot poroltunk le, elmentünk strandolni. A helyszín a hajdúszoboszlói Aqua-Palace. Egy régi, kedves, volt tanítványunk segítségével látogattuk meg Európa legnagyobb fürdőkomplexumát. A   szervezés már február közepén megkezdődött, így össze is jött 42 felsős gyerek. Március 10-én délután 4 órától este 7-ig élvezték a létesítmény adta lehetőségeket. A vízipalota 15 000 m2-en egyedi hangulattal várt bennünket. 8 medence közül lehetett választani: trópusi fürdő (32-34°C), jégbarlangfürdő (25-27°C), mozifürdő (34-36°C), Pávai-termálfürdő (34-36°C),  Gangesz-fürdő (32-34°C), Római-fürdő(32-34°C), tengerifürdő (32-34°C),  barlangfürdő (34-36°C).

 

A medencékben a fürdőzést  különböző élményelemek is színesítették: vízsugármasszázsok, dögönyözők, buzgárok, sodrófolyó, pezsgőágy. Az aktív vízi élmények kedvelőit a trópusi medencében egy  családi csúszda  és egy  emeletről induló óriás csavarcsúszda várta.  Három szinten lehetett barangolni, szórakozni. Hamar eltelt a három óra - a gyerekek szerint hamarabb, mint az iskolában-, így szomorúan öltözködtek a program végén.

Mindenki nagyon jól érezte magát. Este fél kilenckor a buszról leszállva mondták: „Jövőre újra ugyanitt!”. Bár havonta is lehetne jönni, akár iskola helyett is, tették hozzá páran.

 

Labancz Mihály,
testnevelő


 

Kiegészítő információk