Hírek

Online tehetségtanácsadás a Bocskai Iskolában

Online tehetségtanácsadás a Bocskai Iskolában

 Az elmúlt év, mint minden más területen a tehetséggondozásban is sok problémát okozott. A személyes kapcsolat hiánya a pedagógus és a diák között, a versenyek elmaradása, célok nélküli felkészülések, a motiváció gyengülése mind megnehezítették a tehetséges tanulók fejlesztési lehetőségeit is.

A Bocskai Iskola pedagógusai és a tehetséggondozással foglalkozó szakemberek is keresték a lehetőségeket, hogyan segíthetnének a bizonytalanná váló gyerekeknek, és szüleiknek.

Ám az online világ új lehetőségeket nyitott a gyerekek és a pedagógusok számára is. Számos konferencia vált elérhetővé online formában, amely ugyan nem annyira személyes, mintha élőben történne, de előnye, hogy kényelmesen, otthonunkból is bekapcsolódhatunk az előadásokba.

Egy ilyen online lehetőséget kínált a K+F Stúdió Kft., melybe iskolánk tanulói is bekapcsolódhattak. 5 héten keresztül, február 13-tól március 13-ig minden szombaton az Anya és lánya ingyenes tehetségtanácsadás sorozatában lehetőséget kapnak a jelentkezők, hogy megismerkedjenek az időtakarékos tanulással, hogy milyen ösztöndíj lehetőségei vannak manapság a tizenéves tanulóknak és megtudhatják, hogy már akár 13 évesen is elindíthatják a gyerekek a tudományos karrierjüket. A címtől eltérően az apákat és a fiúkat sem zárták ki a szervezők a jelentkezésekből. Akik személyes tanácsadást szeretnének, őket Dr. Mező Ferenc és Dr. Mező Kata szívesen fogadja az egyéni időpontegyeztetések után.

A pedagógusoknak és a gyerekeknek is jó lehetőségeket kínálnak a tudásmegosztásra programjukban. Ilyen például:

a VI. Nemzetközi Interdiszciplináris Konferencia, melynek jelentkezési felülete:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxbAm_hvAwVpuoV4NF-p_a64N1kor16CsWA2UVG70Q4BVZUw/viewform

és a Tudományos Tehetség Triatlon program, melynek ismertetője és jelentkezési felülete az alábbi linken található:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCqHeMsnF867t1qJ5ytwVEelo6aTDuICBIwXjNKIRpPHtmYw/viewform

A programok lehetőséget adnak, hogy hallgatóként, vagy egy rövid PPT beküldésével vagy pedig egy valós idejű beszélgetés előadójaként vegyenek részt a konferencián.

Éljünk a lehetőségekkel! Bontakoztassuk ki tehetségeinket!

Jeles Éva
tehetséggondozó munkaközösség-vezető


 

 

Kiegészítő információk