Hírek

Tájékoztató koronavírus terjedésének megelőzésére

Tájékoztató koronavírus terjedésének megelőzésérel

Bár nincs Magyarországon koronavírussal fertőzött beteg, de az esetleges fertőzés megelőzése érdekében iskolánkban mintegy két hete rendszeresen fertőtlenítjük az ilemhelyiségek, tantermek ajtóit, kilincseket, fertőtlenítő felmosást alkalmazunk, a padok takarítását is így végezzük el.
Nem hisszük, hogy a koronavírus jelentős fertőzést okoz Európában is, de fontos az óvatosság, a fokozott fertőtlenítés pedig talán a kezdődő influenzajárvány terjedését is mérsékli.
Javasoljuk a fokozott figyelmet az otthon is az ajtók, kilincsek, illemhelyiségek fertőtlenítésére, a tisztaság megőrzésére.

KÉZFERTŐTLENÍTÉS
Kézfertőtlenítéshez bármely közforgalomban is kapható, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal engedélyével rendelkező kézfertőtlenítő szer alkalmazható. Abban az esetben, ha a kézen szennyeződés is látható (piszkos), akkor elsősorban a fertőtlenítő hatású folyékony szappan alkalmazása ajánlott. Abban az esetben, ha víz nem áll rendelkezésre, valamint láthatón szennyeződés nincs a kézen, úgy az alkoholos kézfertőtlenítő szerek alkalmazása ajánlott. Készítményektől függően a kézfertőtlenítési idő 0,5-1 perc, ennyi ideig mindenképpen rajta kell hagyni a kézen, a fertőtlenítő folyadékot dörzsöléssel eljuttatva az ujjak közé is. Az alkalmazott készítmény használati utasításában előírt kézfertőtlenítési időt mindenkor be kell tartani. Alkalmazható fertőtlenítőszerek: Clarasept folyékony szappan, Clarasept törlőkendő, Innosept, Klinico-sept, Mollysept, HíClean, Sanytol stb.

HELYISÉGEK FERTŐTLENÍTÉSE
A mosható helyiségekben (csempelapok, linóleum) célszerű a felmosóvízhez fertőtlenítő hatású tisztítószert is keverni (pl. Hypo 2 %-os oldat vagy Ultra fertőtlenítő tisztítószer 1%-os oldat). A fertőtlenítőszereknek legalább 20 percig rajta kell maradni a felületen. behatási idővel.


 

Kiegészítő információk