Hírek

Advent Bécsben - 2019

Advent Bécsben

2019. december 14-én kora hajnalban egy lelkes 40 fős csapat útra kelt, hogy bepillantson Bécsben az adventi hangulatba. Első élményünk a gyönyörűen feldíszitett, karácsonyi díszekben pompázó Budapest látványa volt. Győr közelében végig megcsodálhattuk az óriásira emelkedő szélkerék mezőket. Idegenvezetőnk bemutatta a szélenergia felhasználásának előnyét, hogy működése nem jár semmiféle melléktermék kibocsátásával, így környezetkímélően működik és a szél kifogyhatatlansága miatt a megújuló energiaforrások közé sorolható. Első állomásunk a Heindl Csokigyár volt. A gyártási folyamat fázisaiba tekintettünk be. Különleges finomságokat kóstolhattunk meg, de a kedvenc a csokoládészökőkút volt, ahol mindenki saját ízlése szerint a tej-,ét-, s a fehércsoki adagokat ízlelhetett meg. A Csokoládémúzeumban egy kis moziteremben  megtudtuk, hogy családi vállalkozásként indult 1952-ben, s a gyár még ma is a Heindl család birtokában van. Akinek volt kedve, vásárolhatott a különleges finomságokból a múzeum boltjában.

Bécs Hietzing kerületébe vezetett utunk ezután, itt Schönbrunn kastélya a ragyogó napsütésben szép látványt nyújtott. Nagy sétát tettünk a Gloriette-hez, sirályokat nézegettünk, s közben gyönyörködtünk a lélegzetelállítóan szép kilátásban.

Idegenvezetőnk egy belvárosi séta keretében érdekes történeteket mesélt az épületekről, a legendás egykori lakókról, a jellegzetes szobrokról. Végállomásunk a Rathausplatz volt, ahol a bécsi Városháza előtt beléptünk a FROHE WEIHNACHTEN kapun, s egy karácsonyi álomvilágba csöppentünk, Bécs adventi vásárába, a Christkindlmarktba. A vásári forgatag az esti fényekben pompázott. Érdemes volt figyelnünk az idegenvezető előadására, mert tudásunkat egy kis teszt segítségével a hazafelé vezető úton megmutathattuk. Élményekkel gazdagon értünk haza, ahol a szülők már nagyon vártak bennünket. Nemcsak nyelvtudásunkat gyarapíthattuk, hanem a földrajz-és történelem tankönyvek lapjai is megelevenedtek számunkra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Daróczi Ildikó és Ötvösné Varga Erika


 

Kiegészítő információk