Hírek

Tavaszi hulladékgyűjtés

Májusban lezárult a Diákönkormányzat egyik olyan projektje, melyben az iskolánk minden tanulója aktívan részt vehet. A hulladékgyűjtés népszerű program a gyerekek között, hiszen minden osztály érdekelt a gyűjtésben. H a ügyesen dolgoznak, helyezettként gyarapíthatják az osztálykasszát, s a kapott pénzt a saját rendezvényeikre fordíthatják.

 

Az időjárás kegyes volt hozzánk , mivel hosszabb- rövidebb ideig minden intézményegységnek fejfájást okozott az esős idő, de ennek ellenére sikeres programot zárhattunk, melyről a tanulói beszámolók is tanúskodnak:


„Nagyon jól sikerült a hulladékgyűjtés, örülünk, hogy ismét megtisztíthattuk a környezetünket! Öt csapat indult el, és minden csapatban összetartottak a gyerekek. Négy-öt gyerek gyűjtött egy-egy csapatban, és elkísérte őket egy szülő is. Sok papírt, vasat és PET palackot gyűjtöttünk a szülők segítségével, akik külön is hoztak hulladékot. A versenyben most második helyezést értünk el, ahogy ősszel is. Az osztályunk nagyon boldog!"
Bohács Bogi és Csiszár Bogi a 4. a osztályból
Iskola úti intézményegység

Az utolsó gyűjtésünk

„2017. május 12-én került megrendezésre intézményegységünkben a tavaszi hulladékgyűjtés. Ez az utolsó lehetősége volt az osztálynak, hogy bővítsük a kasszát, hiszen sok kiadásunk van a ballagás miatt. Az első három rövidített óra után végre megkezdődött a gyűjtés! Bár féltünk, hogy elmarad, hiszen az órák alatt végig szakadt az eső. A kezdés után az utcákat hirtelen ellepték a szekereket toló gyerekek. Sajnos egy felhőszakadás vetett véget a munkának. Az eredményt izgatottan várjuk!”

Czipa Hanna, Gyulai Ilona
8.e
Polgári úti intézményegység

Hulladékgyűjtés az Óvoda utcán
„Május 16-án megrendezésre került a tavaszi hulladékgyűjtés az Óvodai utcai intézményegységben. Hetek óta készültünk rá. A tervezett időpontot el is kellett halasztani a rossz időjárás miatt. Most az idő szerencsére kedvező volt.
A tanulók kitűnően teljesítették a kitűzött célt, tavalyi eredmények elérését, illetve túlszárnyalását. A gyűjtési versenyt az 5.a osztály nyerte meg 79,56 kg kg/fő átlaggal. A gyűjtés balesetmentesen, jó hangulatban telt. Nagyon sok papírt, PET palackot, és fémet gyűjtöttünk. Az eredményeket a tanárok jegyezték fel, a mérésben a 8. a és a 8. c osztályos fiúk segítettek.
A környezetvédelemért tett munka fáradtságával és jóleső érzéssel tértünk haza.”
Máró Hanna 8.a
Óvoda úti intézményegység

Köszönjük mindenki munkáját!

Hajdúnánás, 2017. június 6.
Gálné Krizsán Melinda, Nagyné Deli Tünde,
Nagyné Zsíros Irén, Péter Hajnalka
DÖK felnőtt segítők

 

Kiegészítő információk