Hírek

Fagyűző Mackónap

Fagyűző Mackónap
 
Február 2-án különös vendégek érkeztek hozzánk. Több száz kedves kis plüssmackó népesítette be iskolánkat. Úgy gondoltuk, muszáj besegítenünk a hosszú, fagyos napok mielőbbi elűzésébe.
A felhívásra, miszerint minden kisdiák magával hozhatja egy napra kedvenc plüssmackóját, s megmutathatja neki, milyen is a tanulás, örömmel szorítottak helyet nekik táskájukban, majd az iskolapadban. Volt, aki egész medvecsaláddal érkezett, mások a nyakukban szállították termetes jószágukat. A tantermekbe érve boldogan mutatták be egymásnak a népes vendégsereget, akiket igazi sztárként ünnepeltek.
S míg a gyerekek a macikat próbálták mindarra megtanítani, amit ők már tudnak, észrevétlenül maguk is sok-sok új ismerettel gyarapodtak egész napos mosollyal az arcukon. Az elsősök még ellenőrzőt is készítettek kis tanítványaiknak, mert az iskola az még a maciknak is komoly dolog. Együtt verseltek, rajzoltak, énekeltek, játszottak s természetesen dolgozatot is együtt írtak, amiben most az egyszer engedélyezett volt a súgás, de csak ha mackótól érkezett.
S hogy mit jósoltak a medvék? Hosszú lesz-e a tél, vagy hamarosan itt a tavasz? A mi bocsaink az utóbbit! Mivel egész nap borult idő volt, nem sütött ki a nap, hogy árnyékuktól megijedve visszabújtak volna barlangjukba még egy hosszú téli pihenőre, ahogy a népi időjóslás tartja.
Így reménykedhetünk, hogy valóban sikerült elűznünk a telet, s jöhet a kikelet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bodnárné Varga Márta

Kiegészítő információk